TU Live med John Markus Lervik (Cognite) 


John Markus Lervik, CEO and co-founder of Cognite Foto: StudioF2 Fotograf Ingar Næss

Norsk industri har opplevd stengninger i stor skala som et resultat av COVID-19. For å bøte på dette har mange bedrifter allerede investert i teknologi og nye digitale verktøy. Men de får likevel ikke full effekt.

Mangelen på digitale ferdigheter blant medarbeidere er en flaskehals i verdiskapingsprosessen, og også en begrensning for den enkelte medarbeiders karriereutvikling. Derfor har Aker, Cognite og DigitalNorway nå gått sammen om å lansere Industrial Digital Academy (IDA) for å bidra til å løfte digitale ferdighetene blant ansatte i norske industribedrifter.

I denne sendingen diskuterer vi med John Markus Lervik, CEO i Cognite, om hvorfor dette er så viktig, ikke bare for den enkelte ansatte og for bedriften, men også for norsk industri og Norge.

  • Hva må til for at Norge skal beholde og videreutvikle ledende bedrifter som skal bidra til enda mer fremtidsrettet og grønnere industri?
  • Hvordan har Cognite klart å fortsette veksten gjennom krisen?
    • Hva har de lært av den unike situasjonen og viktigheten av god arbeidskultur?
    • Hvordan har de opplevd at effektiviteten i bedriften har gått opp etter at de stengte ned arbeidsplassen?

Sendingen ledes av Adm. direktør og ansv. redaktør: Jan M. Moberg.

Påmelding innen 20. mai kl. 11:45. Påmeldte får tilsendt lenke til webinaret.
Webinaret er gratis for abonnenter av TU-EKSTRA

Dato: onsdag 20. mai
Tidspunkt: kl. 12.00-13.00 


Velkommen til webinar!

 

Dr. John M. Lervik er grunnlegger og administrerende direktør i Cognite. Han har ansvaret for selskapets strategiske retning. Lervik har doktorgrad fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), hvor han ble tildelt Esso-prisen for beste doktorgrad i 1996/97. Allerede i 2005 ble Lervik nevnt som en av innovatørene i den prestisjetunge «Forbes E-Gang». Før han grunnla Cognite, var Lervik medstifter av Fast Search & Transfer (FAST) i 1997. Her fungerte han som CTO i 2001 og deretter som administrerende direktør frem til Microsoft kjøpte selskapet i 2008. Etter oppkjøpet fungerte han som bedriftsdirektør for virksomhetssøk i Microsoft frem til 2009. I 2010 grunnla Lervik også Cxense ASA; et programvareselskap som ble notert på Oslo Børs i 2014.

 

Kommende arrangementer

1.– 2.
Juni 2023
Scandic Fornebu
22.
Juni 2023
Kongsberg Agenda
6.
September 2023
Vika kino