Helge Leiro Baastad
Konsernsjef Gjensidge
Om foredragsholderen:
Helge Leiro Baastad har vært konsernsjef i Gjensidige siden 2003. Han er styremedlem i Finans Norge, Ungt Entreprenørskap, Nykredit Holding A/S, Nykredit Realkredit A/S, og medlem av valgkomiteen i SpareBank 1 SR-Bank ASA.
Baastad begynte i Gjensidige i 1998 som direktør for privatmarkedet. I 2000 ble han en del av konsernledelsen og ansvarlig for Marked og Støttefunksjoner. Han har tidligere blant annet hatt ulike lederstillinger i Jordan AS og Denofa Lilleborg Fabrikker. Baastad er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH).
Foredrag:
Kundeopplevelser i en digitalisert verden
Om foredraget:
Forsikringsbransjen har digitalisert distribusjonen og kommet med selvbetjeningsløsninger og forenklinger. Dette har bidratt til å senke kostnadsandelen fra 26 prosent i 2000 til 19 prosent i 2017 ifølge SSB. “InsurTech” innovasjon kommer til å forandre hvordan vi tenker forsikring. Morgendagens vinnere vil være de som lykkes i det teknologiske skifte.
Susanne Bergh
CDO, Länsförsäkringar
Om foredragsholderen:
Susanne Bergh er CDO hos Länsförsäkringar og ansvarlig for utviklingsenheten. Hun har arbeidet med digitalisering innen Länsförsäkringar siden midten av. 90-tallet og er drivkraften bak organisasjonens digitale transformasjon. Susanne vet hva som kreves for å lykkes og er blant annet ansvarlig for utviklingen av Länsförsäkringars mangfoldig prisvinnende mobilapp. Susanne kommer til å presentere sin fremstilling av bransjens utfordringer og hva som kreves fra et stort, tradisjonelt firma i finansbransjen for å lykkes.
Foredrag:
Har vi riktig mindset? Legger vi asfalt på krøtterstier eller bedriver vi disruption?
Om foredraget:
Har vi riktig mindset i vår organisasjon, forholder vi oss riktig til resten av verden? Ser vi farene eller ser vi mulighetene, og hva kreves for å lykkes?
Wenche Drønen Christenssen
Direktør Virksomhetsstyring, Sparebank 1 Forsikring
Om foredragsholderen:
Wenche Drønen Christenssen har mange års ledererfaring fra næringslivet, bank/finans spesielt. Hun var i mange år konserndirektør for Organisasjon og HR i SpareBank 1 SR-Bank ASA. For tre år siden fikk Wenche ansvar for å bygge opp et nytt forretningsområde for banken, SpareBank 1 Regnskapshuset SR AS. Selskapet har i denne perioden vokst fra 0 – 100 millioner kroner i omsetning og virksomheten består nå av om lag 100 medarbeidere. Veksten har skjedd hovedsakelig gjennom oppkjøp av mindre regnskapskontorer, organisk vekst og utvikling av nye forretningsområder. Wenche vil fortelle hvordan hun har arbeidet med sin organisasjon for å skape motivasjon og endringskapasitet i en bransje som står foran store endringer som følge av ny teknologi. Wenche tiltrer jobben som direktør for Virksomhetsstyring i SpareBank 1 Forsikring AS fra 2. mai, men foredraget er hentet fra rollen som administrerende direktør i SpareBank 1 Regnskapshuset SR.
Foredrag:
Gamification – bedre lønnsomhet og mer motiverte medarbeidere
Om foredraget:
Alle er enige om at finansnæringen står overfor store endringer. Regnskapskontorene opplever blant annet at medarbeidernes tidligere arbeidsoppgaver blir erstattet av automatiserte prosesser. Regnskapsføreren går fra en produserende rolle til en mer rådgivende rolle. For å mestre dette, kreves helt nye ferdigheter og evner. Wenche har funnet metoder og verktøy som gjør denne reisen både lettere og mer engasjerende for sine medarbeidere. Hun kan fortelle hvordan dette er blitt mottatt i organisasjonen og har gode råd til hvordan du som leder kan få med deg medarbeiderne på endringsreisen. Én ting er kanskje at noen arbeidsoppgaver blir overflødige og at arbeidsstaben reduseres. Men hva gjør du aktivt for å få med deg de medarbeiderne som velger å være med på reisen som finansaktørene skal gjennom?
Frank Dahle og Tom Kr. Foosnæs
Seniorrådgivere, Itera
Om foredragsholderen:
Frank Dahle er designer og rådgiver med 17 års erfaring fra en lang rekke digitaliseringsprosjekter i offentlig og privat sektor. Har særlig erfaring med komplekse virksomhetskritiske fagsystemer med “designutfordringer”.
Tom Kr. Foosnæs jobber som seniorrådgiver i Itera innen Digital Business Design og Innovasjon. Han har 20 års erfaring fra prosjekter innen strategiutvikling, kommunikasjon og innovasjon. De siste årene har hans hovedfokus vært digital forretningsutvikling og brukeropplevelser. Tom jobber primært mot kunder i finansbransjen der teknologi har en betydelig påvirkning på forretningsmodellen og kundeorientering er en sentral driver for vekst.
Foredrag:
Anything you can do - I can do uniquer!
Om foredraget:
Mange vil skape unike kundeopplevelser, men er det å være unik et mål i seg selv? Hva skjer når alle prøver å være unike? Er kunden like opptatt av unike opplevelser? Kan man skape unike opplevelser uten først å dekke kundens grunnleggende behov? I dette foredraget vil du få innspill til hva du må tenke på før du kan skape unike kundeopplevelser.
Espen Einn
CEO og medgründer, Payr
Om foredragsholderen:
Espen er en seriegründer og tidligere engleinvestor som har startet og bygd opp 5 teknologibedrifter i Norge, New Zealand, Australia og USA. Han startet sitt første selskap i en alder av 18 år og har siden etablert flere selskaper, med 3 exiter.
Espen var CPO og medgründer av selskapet Transfercar, en online markedsplass og delingsøkonomiplattform som opererer i New Zealand, Australia og USA. Med Transfercar var Espen også med på 500 Startup´s akselerator i Mountain View, Silicon Valley.
Idag er Espen CEO og medgründer av fintech-selskapet Payr. Som første selskap i Norge har Payr laget en betalingsplattform og markedsplass hvor jobben med å sammenligne og bytte til bedre og billigere tjenesteavtaler automatiseres.
Foredrag:
Hvordan skape kunstig intelligens før du har teknologien
Om foredraget:
Fra Wizard of OZ til fullverdig AI - Hvordan Payr og Idean bruker kunstig intelligens og Design Thinking for å skape brukervennlige løsninger. Payr og Idean har i partnerskap jobbet frem en smart tjeneste som gir brukerne gode råd og forslag til mer passende tjenester basert på fakturaen de betaler. Ved hjelp av Design Thinking og «Wizard of Oz»-prototyping fikk kundene en unik brukeropplevelse fra dag en. Espen og Thordur forteller om reisen fra liksom-intelligent til ordentlig kunstig intelligens.
Fredrik Broch Elgaaen
Strategisk rådgiver, Knowit
Om foredragsholderen:
Fredrik er en nerd i blazer. Med bakgrunn fra både IT og forretning evner han å kombinere forretningsutvikling med dyp teknologiforståelse.
Foredrag:
Survival of the fittest
Om foredraget:
Nye reguleringer og trender åpner opp for at ikke-banker og fintech-selskaper kan angripe deler av forretningsmodellen til de tradisjonelle bankene. Vi snakker brukeropplevelse, digital kundereise, AI og roboter. Er de tradisjonelle bankene rigget for dette? Noen går en mot en langsom død, men hva gjør de som overlever?
Jon Erik Medhus og Vibeke Siljan Krohn
Rådgiver, Accenture og COO, Nordea Liv & Pensjon i Norge
Om foredragsholderne:
Jon Erik er en av driverne i Accentures satsning på innovasjon og rådgivning rundt anvendelse av nye typer teknologi. Han har jobbet med flere av de største finansinstitusjonene i Norden, og er en av selskapets eksperter på bruk av kunstig intelligens innenfor bank og forsikring. Han jobber også aktivt med Accenture sin portefølje av lovende FinTech-selskaper og hjelper dem å skalere og utvide til nye markeder. Jon Erik har en mastergrad i Industriell Økonomi og Teknologiledelse ved NTNU og har tidligere vært partner i Junior Consulting.
Vibeke er Chief Operating Officer i Nordea Liv & Pensjon i Norge og er lidenskap opptatt av hvordan digitalisering skaper forretningsmuligheter og verdi for sluttkunder. Hun brenner for transformasjon og har bred ledererfaring fra både store virksomheter og start-ups. Vibeke har jobbet mer enn 10 år i Telenor hvor hun utviklet digitale betalingsløsninger i land med liten eller ingen bankpenetrasjon, inkludert Myanmar, Pakistan og Bangladesh. Hun holder en mastergrad fra London School of Economics & Political Science i London.
Foredrag:
Kortsiktig vs langsiktig konkurransekraft – hvordan holde balansen i bruk av ny teknologi?
Jon Erik Medhus presentasjon
Om foredraget:
Etter hvert som stadig flere teknologier blir modne, og begrensningene for hva som er mulig forsvinner, må man ta stilling til hvordan man balanserer kortsiktige gevinster mot mer langsiktig innovasjon. Hvordan bruker man teknologier som robotics og kunstig intelligens på en måte som sikrer at man mestrer denne balansegangen? Konkret hva er det som kjennetegner de aktørene som lykkes med dette? Hør Jon Erik Medhus og Vibeke Siljan Krohn fortelle om hvordan det er å jobbe med innovasjon og ny teknologi i Nordens største finanskonsern.
Anne Gundersen og Trine Folkow
Fagleder grafisk design, SpareBank1 og Forretningsutvikler, SpareBank 1
Om foredragsholderen:
Anne er fagleder for grafisk design i Sparebank1, med utdannelse innen design og visuell kommunikasjon fra New Zealand. Trine Folkow har bakgrunn fra Universitetet i Tromsø og arbeider som forretningsutvikler for Sparebank 1.
Foredrag:
Om foredraget:
Hverdagsøkonomien digitaliseres og vi beveger oss mot et kontantløst samfunn. Samtidig sliter stadig flere unge med forbruksgjeld og betalingsproblemer. Økonomisk sosialisering er viktigere enn noen gang for utviklingen av barn og unges økonomiske verdier, holdninger og adferd. Men hvordan lærer vi fremtidens kunder om økonomi og gode pengevaner når alt skjer digitalt?
SpareBank 1 har hatt med seg over 1.000 foreldre med barn i arbeidet med å ta frem en enkel og brukervennlig løsning, som gir barna mulighet til å delta i den digitale økonomien - i trygge rammer og på deres premisser. I foredraget får dere bli med på reisen som startet i 2017, og se funn og resultater fra utviklingsprosessen.
Øystein Herland
Administrerende direktør, Volvo Car Norway
Om foredragsholderen:
Øystein Herland har vært administrerende direktør i Volvo Car Norway i 18 år. Innenfor samme periode har han også vært nordisk direktør i Renault fra 2003 til 2006 og nordisk strategidirektør i Volvo Car Nordic fra 2006 til 2009.
I tillegg har han vært tidligere styreleder i Bilimportørenes Landsforening og nestleder i styret i Trygg Trafikk, styreleder i Volvo Car Danmark AS og Opplysningsrådet for Veitrafikk AS, samt styremedlem i Hertz Norge, Bilia og OY Finland.
Foredrag:
Connected Cars – en «game changer» ?
Om foredraget:
I sin Twitterbio hevder Herland at «alt som kan digitaliseres vil bli digitalisert». Hos Volvo er digitalisering et av de viktigste verktøyene for å sikre innovasjon der mennesket forblir i senter. Øystein vil fortelle mer om Volvos satsning, digitalisering, teknologi og fremtidig mobilitet.
Han vil også fortelle om The Red Key, første indikasjon på nye business modeller som konsekvens av digitalisering, selvkjørende biler, faser og ansvarsforhold, hvem som har ansvaret og hva som må forsikres sett fra at forbrukerståsted. Vi vil få høre framtidsscenario – hvordan blir det egentlig allerede i løpet av noen få år?
Stefan Hyttfors
Fremtidsvisjonær, Network Society
Om foredragsholderen:
Stefan er en av Nordens mest bookede foredragsholdere, og scorer konsekvent høyt i alle tilbakemeldinger. Dette har ført til at han har vunnet flere priser. Hans spesialitet er foredrag er innen innovasjon og fremtidige trender. Stefen er kjent for å snakke mer om sosiale atferdsendringer enn tekniske endringer, og gjør dette ved å peke på vellykkede eksempler.
Foredrag:
Om foredraget:
Tillit er fundamentalt for fremgang i alle relasjoner og nøkkelen til velferd og økonomisk utvikling. Likevel er det stadig flere mennesker i den utviklede verden mister tillit: våre gamle systemer og modeller fungerer ikke for å løse dagens globale problemer, og følelsen av usikkerhet øker.
Denne negative trenden kan forandres ved hjelp av desentralisering. Plutselig kan entreprenørene i verden etablere tillit uten hierarki og uten å be om tillatelse. Et desentralisert tillitsnettverk kan bli like betydningsfullt for penger som internett har vært for informasjon, og akkurat nå er vi bare helt i startfasen.
Hilde Wisløff Nagell
Rådgiver, Tankesmien Agenda
Om foredragsholderen:
Nagell er rådgiver i Tankesmien Agenda, har en doktorgrad i statsvitenskap, og har jobbet mye med politisk filosofi, blant annet som gjesteforsker ved Princeton. Hun har også vært politisk rådgiver og fungerende stabssjef for generalsekretæren i Røde Kors. Før hun kom til Agenda jobbet hun i Fritt Ord. Les Hildes tekster i Agenda Magasin via denne linken.
Foredrag:
Debatt i parallellsesjonen om blockchain og kryptovaluta
Om foredraget:
Debatt: Lasse Meholm (Head of Blockchain & DLT strategy – IT, DNB), Espen Sirnes (Førsteamanuensis i finans, Universitetet i Tromsø) og Hilde Nagel (Tankesmien Agenda).
Ulf Schöneberg
Head of Data Science, The unbelievable Machine Company (*um)
Om foredragsholderen:
Ulf Schöneberg er Head of Data Science hos The unbelievable machine company (*um) i Tyskland, et søsterfirma av Basefarm-gruppen. Han har bakgrunn som matematiker, og har jobbet som Software Architect/Data Scientist/Reseacher hos zbMATH/Humboldt University/Loomes/Ericsson. Hans forskningsinteresser inkluderer prosessering av naturlige språk for tekstanalyse og nevrale nettverk av alle slag.
Foredrag:
Why should I trust a statistical data model?
Om foredraget:
Gjennom sitt arbeid med kunder har *um lært at de fleste finansielle institusjoner jobber med regelbaserte systemer for å forutse svindel og churn. Men det er aldri nok god data for å ta i bruk supervised maskinlæring, og folk stoler ikke på datamodellene som data scientists bygger. Det finnes derimot noen nye teknikker som kan være til hjelp: whiteboxAI og LIME kan brukes for å generere data points som skaper mer tillit.
Espen Sirnes
Førsteamanuensis i finans, Universitetet i Trømsø
Om foredragsholderen:
Espen Sirnes er førsteamanuensis i finans ved Universitetet i Tromsø. Han forsker på mikromarkedsstruktur, tungregning og hvordan prisene på aksjer bestemmes i markedet. Sirnes har også utviklet den felles nasjonale databasen for børsdata, Titlon. Han er fast skribent i DN, og er medforfatter av en lærebok i finans.
Foredrag:
Kryptovaluta: Noen tanker om bruk og regulering
Om foredraget:
Noen tanker om til hvilke formål kryptovaluta er egnet til, og hvor det er uegnet, og hvorfor og hvordan kryptovaluta bør reguleres.
Bjørn Erik Thon
Direktør, Datatilsynet
Om foredragsholderen:
Bjørn Erik Thon har vært direktør i Datatilsynet siden 2010. Thon var forbrukerombud i perioden 2000 til 2010. Han har også bl.a. erfaring som politisk rådgiver i Justisdepartementet. Han er utdannet jurist fra Universitet i Oslo.
Foredrag:
25. mai har passert. Hva nå?
Om foredraget:
For en uke siden trådte EUs personvernforordningen i kraft. Hva har skjedd? Hva har Datatilsynet fått av henvendelser så langt, og hvordan er interessen for å ta de nye verktøyene i bruk?
Morten Byholt,
Nordisk leder for pris og produkt IF Privat
Foredrag:
Vil Insurtech snu opp-ned på forsikringsbransjen?
Stina Söderqvist
Forsker, Dreams Nordic AB
Om foredragsholderen:
Stina Söderqvist jobber i forskningsavdelingen til spareappen Dreams, som nylig er lansert i Norge i samarbeid med Storebrand. Hun er også engasjert i forskningsinitiativet Moneymind. Hun har en mastergrad i psykologi, og en doktograd i kognitiv nevrovitenskap fra Karolinska Institutet. De siste fem årene har hun jobbet med å integrere vitenskap og forskning i utviklingen av digitale produkter.
Foredrag:
Ikke kjemp mot menneskets natur: Slik lager du et enda bedre spareprodukt
Om foredraget:
Hvorfor tar vi opp dyre lån når vi har penger på konto? Og hvorfor lar vi pengene våre renne ut på unødvendige småting, når vi vet det går på bekostning av de store drømmene våre?
Skal vi forstå kunders finansielle atferd, må vi først forstå hvordan hjernen fungerer: At vi ikke bare styres av fornuft, men i like stor grad av følelser.
Stina Söderqvist vil i dette foredraget dele innsikt fra hjerneforskningen, og vise hvordan dette kan brukes til å designe bedre spareprodukter. Målet hennes er at vi begynner å designe bankens produkter for slik mennesker er, i stedet for å tvinge mennesker til å tilpasse seg bankens produkter.